Piće za proleće
strrus | 16 Jun, 2011 20:07
Uz prolećne/letnje dane obožavam voće za doručak. A ovo je ono kako ostali ukucani vole voće za doručak. Može se služiti i kao dezert i brzo se priprema.
Prolecni doručak od jagode
Težina pripreme Vreme pripreme Ukupno vreme
lako 10 minuta 10 minuta
Sastojci:
300 g svežih jagoda
200 g pavlake
250 g jogurta
5 kašika šećera
3 kugle sladoleda od vanile
½ čajne kašičice djumbira u prahu
Prstohvat nane - opcija
Drobljeni led
1 Izdvojiti 5-6 jagoda, a ostatak staviti u shacker sa jogurtom, šećerom, djumbirom i nanom. Ovo izliti u čaše pa u shacker staviti preostale jagode, sladoled i pavlaku i drobljeni led. Ovu smesu spuštati kasikom u prethodnu tako da jasno budu izdefinisane 2 boje.
2 Dekorisati po želji.