STRRUS

Piće za proleće

strrus | 16 Jun, 2011 20:07

Uz prolećne/letnje dane obožavam voće za doručak. A ovo je ono kako ostali ukucani vole voće za doručak. Može se služiti i kao dezert i brzo se priprema.


Prolecni doručak od jagode



Težina pripreme     Vreme pripreme    Ukupno vreme
                       
         

       lako            10 minuta         10 minuta
    
Sastojci:


300 g   svežih jagoda
200 g   pavlake
250 g   jogurta
5          kašika  šećera
3          kugle    sladoleda od vanile
½          čajne kašičice   djumbira u prahu
Prstohvat    nane - opcija
Drobljeni led

 
1  Izdvojiti 5-6 jagoda, a ostatak staviti u shacker sa jogurtom, šećerom, djumbirom  i  nanom. Ovo izliti u čaše pa u shacker staviti preostale jagode, sladoled i pavlaku i  drobljeni led. Ovu smesu spuštati kasikom u prethodnu tako da jasno budu izdefinisane 2 boje.

2  Dekorisati po želji.

Komentari

Dodaj komentar





Zapamti me

 
Powered by blog.rs